Inima de ciocolata cu crema de cocos



Reteta de la Violeta Postolache                                                                           
                                                                   reteta cu        
Ingrediente

2 ciocolate amarui
100 gr unt 
50 gr lapte praf
50 gr zahar pudra
100 gr cocos
1 esenta vanilie


Mod de preparare

Topim mai intai ciocolata. eu am folosit minifabrica de ciocolata pe care o aveam de multa vreme insa abia acum am decis sa o folosesc Am fost mai mult decat incantata de ea, o recomand cu mare drag.
Daca nu aveti asa ceva puneti ciocolata intr-o craticioara pe baie de aburi si mestecati pana se topeste.
Cand ciocolata este topita complet punem cu o lingurita in formele inimioare (ale mele au fost la pachet cu masinaria) . Dam la frigider sa se intareasca.
Punem o parte din ciocolata ramasa in strat subtire in forma inimioara mare avand grija sa o intidem uniform pe toata suprafata.Dam la rece.
Preparam intre timp crema astfel : Batem spuma untul cu zaharul pudra. adaugam laptele praf si cocosul si omogenizam.
Scoatem inimioara o umplem cu crema si nivelam , lasand foarte putin spatiu liber deasupra.
Ciocolata ramasa o turnam peste crema si nivelam avand grija sa acoperim intreaga suprafata .
Dam din nou la rece.
Dupa ce s-au intarit scoatem ciocolatele din forme.
Taiem inima cu crema de cocos in doua si o impartim cu persoana iubita .



Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu