Reteta de la Brandusa Scheaua
reteta cu ♥♥♥
Eu am buchisit la acest tort cu mult love pentru cineva mai special: ca multumire pentru prietenii mei de pe facebook. Si, chiar daca a fost un dar virtual, sunt sigura ca le-a placut.
Ingrediente (pentru o tava de 26 cm)
BLAT
7 oua, separate
150 g faina, cernuta
150 g zahar tos
1 lingurita zeama de lamaie
SIROPUL
100 g zahar
100 ml apa
100 ml suc de zmeura
CREMA
400 g smantana grasa
90 g ciocolata minim 55% cacao
200 g zmeura (proaspata sau inghetata)
PENTRU ORNAT
400 g mascarpone
200 g zahar pudra
colorant roz
bombonele colorate
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul unei forme rotunde, detasabila, de 26 cm pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt.
Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7 minute, la viteza turbo.
Adauga toate galbenusurile si cu mixerul pe pulse incorporeaza-le rapid. Nu amesteca prea mult.
Pune toata faina peste oua si, cu o spatula incorporeaz-o amestecand de jos in sus (nu circular), ca sa nu se piarda prea mult din volum.
Toarna compozitia in forma si niveleaz-o. Coace blatul 25 de minute, sau pana ce trece testul scobitorii.
Inchide caldura in cuptor si lasa blatul sa se raceasca in cuptorul lasat cu usa intredeschisa. (asta ca sa nu se lase blatul dupa racire)
Cand s-a mai racorit, scoata blatul pe un gratar, indeparteaza folia de copt si lasa-l sa se raceasca bine. Cand s-a racit complet, taie-l in doua si insiropeaza-l.
Pentru sirop: fierbe pe foc mic apa si zaharul pana ce acesta se topeste (cam 2 minute). Lasa la racit. Amesteca inauntru sucul de zmeura
Intre cele doua blaturi se pune crema. Incalzeste smantana la foc mic, fara sa o fierbi. Pune in ea ciocolata, las-o 2 minute. apoi incorporeaz-o bine. Mixeaza crema cateva minute, ca sa fie mai pufoasa. Adauga zmeura si amesteca usor. Lasa la racit.
Crema cu mascarpne pentru ornat se face foarte simplu: amesteca putin mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta se topeste. Adauga un varf de colorant roz si incorporeaza bine.
Pune unul din blaturile insiropate pe un platou, pe el intinde crema si acoper-o cu celalalt blat.
Orneaza marginile tortului cu 1/3 din crema. Pe restul foloseste-o sa faci flori pe tort (pentru asta se foloseste varful 1M). Se presara bomboane. Sau ornezi dupa cum iti place. :)
Mai multe retete delicioase de la Brandusa gasiti pe blogul Cooking with my soul
E super frumos tortul!!!
RăspundețiȘtergereTimea, multumesc. Si mie imi place. Asa roz si cu inimioare....
ȘtergereSenzational de frumooooos!!!
RăspundețiȘtergere