Dulceata din flori de maci salbatici.


Reteta de la Margareta Cismasiu

    Ingrediente:
                 400-500gr petale de maci,1kg zahar,1l apa,sare de lamaie,1/2 baton de vanilie.

                   Mod de preparare:
                Se folosesc doar petalele macilor.Deci,petalele odata desprinse,se scutura bine de stamine,iar daca mai raman cateva nu e nici o problema,vor da dulcetii acea culoare minunata.Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte.Se lasa se sa scurga bine de apa,apoi se presara cu sare de lamaie.
                 Intr-un vas se pune la fiert apa cu zahrul si vanilia.Se lasa sa fiarba pana siropul se leaga ca o miere.Se adauga petalele de maci si se lasa sa mai fiarba pana dulceata e bine legata.
                 Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic.Se rastoarna cateva minute,apoi se pun in paturi pana se raceste complet.
               Borcanele reci se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu