Macris si spanac cu carne tocata


Articol de lEnyedi Sandor
Desi mancarurile pentru iepuri (de genul macris, spanac, salata, etc.) nu sunt pe gustul meu, sotia a facut o “mancarica” de spanac si macris cu carne tocata de toata familia parca ar fi stat si la coada sa primeasca… o mostra din primavara intarziata din acest an
Reteta este extreme de simpla: se curata 2 kg de spanac si cca 1 kg. de macris, se spala si (daca vrea cineva) se celeste sa scada din volum..
Carne tocata (am folosit amestec de vita cu porc) se amesteca de parca ai face sarmalute cu orez sau pasat, dar in loc de carne se pot folosi ciuperci si se pre-prepara peste 2 cepe mari calite in putin ulei.. Se condimenteaza ca pentru sarmale…se pune la o parte..
“Verdeturile” calite sau nu impreuna cu umplutura de sarmale se pun straturi, se mai condimenteaza cu marar si cu patrunjel (daca vreti), se acopera cu putina apa si se pune la fiert la foc mic….
Cand carnea e OK, cu un polonic se scoate o parte din lichidul format daca macrisul si spanacul nu au fost scazute, cu 1-3 linguri de faina se face o ingroseala, se amesteca finut in compozitie si se mai fierbe cateva minute.
Se serveste cu smantana grasa si cu paine de casa… (piper, boia dulce sau iute supa gust)

Pofta mare, e o mancare usoara si sanatoasa…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu