Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)
10 cirese
250 gr branza dulce
50 gr branza ricota
coaja rasa de la o lamaie
nucosara rasa
2 pliculete zahar vanilat
vanilie,3 linguri zahar
2 oua si 1 albus
1 galbenus pentru uns trandafirii
Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat,dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza,ouale,zaharul,nucosara,vanilia,coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie.
Ciresele le-am taiat in 2,am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.
Am luat un dreptunghi/patrat de aluat,l-am crestat la colturi,in mijloc am pus o lingura de umplutura,am adunat apoi pe rand laturile,asa cum se vede si in poze si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.
Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Simplu,bun si de efect.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu