Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
500 gr spaghetti bio
2 galbenusuri de ou
nucsoara rasa
o lingurita zeama de lamaie
150-200 gr bacon crud afumat
parmezan
200 ml smantana de gatit
chilly,sare
1 catel de usturoi
ulei de masline
Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa),conform indicatiilor de pe ambalaj.Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime,(aproximativ 2 cm),intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul,pe care l-am rumenit frumos.Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.
Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa,zeama de lamaie,sare si chilly,le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.Dupa ce pastele au fiert,am oprit o parte din apa in care au fiert si pastele scurse le-am adaugat in tigaia cu bacon,am pus apoi peste ele galbenusurile ,restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu