Negresa cu dulceata de visine


Reteta de la Alina Vicu

Blat:

400 g faina de grau
350 g dulceata de visine
50 g cacao (22% grasime am folosit eu)
50 g nuca de cocos
50 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
600 ml apa plata
2 lg zahar
1/4 lgt sare
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet/zeama de lamaie Glazura

150 g ciocolata amaruie
3 lg ulei
5 lg cafea tare Decor (optional)

migdale maruntite
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune faina de grau impreuna cu zaharul, nuca de cocos si cu cacaoa intr-un vas si amesteca-le.
3. Adauga apa si uleiul si amesteca usor. Totodata incorporeaza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.
4. Pune dulceata de visine si amesteca cu un tel.
5. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-45 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.


6. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet (de preferat pana a doua zi) apoi taie in patrate de 4 cm.

7. Prepara glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie. Amesteca pana cand se topeste complet. Ia vasul deoparte, adauga cafeaua si invarte bine.

8. Ia un cutit sau o lingurita si baga-l in glazura si unge fiecare bucata de prajitura pe laterale si deasupra. Pune pe fiecare bucata cateva migdale maruntite.

Nota: - Glazura ajunge doar pentru 1/4 de tava, asa ca va trebui sa mariti cantitatile sau sa puneti doar deasupra fiecarei praiturele daca vreti sa va ajunga.
- Ciocolata amaruie este de post, cititi totusi ingredientele pentru siguranta.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu