Reteta de la Roxana Ciobanu
1 piept de pui dezosat
1 morcov
10 ciuperci conservate intregi
1 telina
1 cutie mica de boabe de porumb
4-5 castraveti murati
1 galbenus de ou fiert tare
1 galbenus de ou crud
1 lingura mustar
1 lingurita patrunjel uscat
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam si il taiem cam in 4 bucati.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in doua.
Intr-o cratita punem apa, bucatile de pui, morcovul si le punem la fiert.
Presaram peste ele putina sare, piper si patrunjel uscat.
Cand sunt patrunse mai bine de jumatate, adaugam si ciupercile spalate.
Cand s-au fiert bine, scurgem zeama (pe care puteti sa o folositi la o supa ca e foarte buna, eu am folosit-o la o friptura la cuptor) si le lasam sa se racoreasca.
Curatam telina, o spalam si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Castravetii murati ii taiem feliute.
Ciupercile si morcovul fiert il taiem felii portivite, iar pieptul de pui cubulete.
Toate aceastea le punem intr-un bol peste care dam drumul si boabelor de porumb.
Intr-un lighenas pregatim maioneza: punem galbenusul fiert trecut prin sita, galbenusul crud si mustarul.
Mixam la o viteza mica, picuram cate putin ulei si cand considerati ca aveti suficienta maioneza ne orpim din mixat (oricum nu trebuie foarte multa ).
Punem maioneza peste salata pregatita, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.
Invartim usor cu o lingura de lemn, o dam putin la rece, apoi este numai buna de servit.
Sa aveti pofta!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu