Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
1 piept de pui
200 gr carne tocata (vita+porc)
50 gr stafide
nucsoara macinata
cuisoare macinate
1 catel de usturoi
sos worchester
sos soia,masline
piper sichuan
curry,ghimbir macinat
Pieptul de pui l-am pus in folie alimentara si l-am intins bine batandu-l usor cu ciocanul de carne,l-am condimentat apoi cu piper sichuan,nucsoara,putina sare si curry.
Intr-un castron am pus carnea macinata,usturoiul tocat marunt,nucsoara,cuisoare macinate,ghimbir,stafide,sos soia (o lingurita),sos worchester (o jumatate de lingurita),masline negre taiate marunt,am amestecat totul bine si apoi carnea am asezat-o pe pieptul de pui pe care mai apoi l-am rulat si l-am legat bine cu sfoara,pentru a nu se desface in cuptor.
Am asezat rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus peste ea putin ulei de masline si am dat-o la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce rulada a fost gata,am lasat-o cam 20 minute sa se odihneasca pentru ca mai apoi sa o pot taia fara ca ea sa se rupa.
Noi am servit rulada de pui alaturi de cartofi aromati la cuptor (asa a fost cererea) dar voi puteti face orice garnitura va place.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
interesanta combinatie intre pui, porc si stafide, imi place cum arata si cred ca e tare delicioasa, nice :)
RăspundețiȘtergere