Prajiturele integrale, cu piure de mere


Reteta de la Alina Vicu
Am urmat sfatul lui Andie privind indulcitorii naturali si am folosit piureul de mere si doar o lingura de zahar la toata compozitia.

Ingrediente:
450 g faina integrala de grau
30 g tarate de grau
30 g faina de secara
1 lgt seminte fenicul/anason
1/2 lgt sare
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet din vin alb
25 g ulei de palmier
2 lgt cu varf scortisoara pudra
80 g miez de nuca
1 lg zahar brun (12 g)
550 g piure de mere


Piureul de mere il obtinem din:
750 g mere
70 ml apa
1 lg zeama de lamaie
Pentru pudrat:

scortisoara sau zahar

Cum procedam:

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se inmoaie 5-10 min. Le pasam cu autorul unui mixer vertical si lasam sa se racoreasca.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Pentru aluatul de prajiturele amestecam 300 g de faina integrala de grau cu restul ingredientelor uscate, adaugam apoi piureul de mere si ingredientele umede avand grija sa omogenizam bine compozitita, iar faina integrala de grau ramasa o incorporam pe parcurs.

4. Formam un cilindru din aluat din care taiem felii de 2-3 cm, care le vom modela sub forma unor bilute.

5. Punem prajiturelele/biscuiteii cum vreti sa le spuneti in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu o furculita.
6. Introducem tava in cuptor pentru 15-20 minute.

7. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit, apoi le pudram dupa preferinta cu scortisoara sau cu zahar pudra.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu