Ingrediente:
550 gr faina
300 gr iaurt natural
3 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1 lingrita zahar
4-5 linguri lapte ( asta in caz ca nu obtinem consistenta dorita la aluat dupa ce punem iaurtul)
30 gr drojdie
1 ou
susan
Mod de preparare:
Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin.
Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele.
Daca aluatul nu este suficient de elastic punem putin lapte, la mine a fost nevoie de 3 linguri, mai framantam cam 5 minute iar cand aluatul a devenit nelipicios si usor de lucrat il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald.
Dupa ce a crescut suficient, rasturnam aluatul pe masa si rupem 8 bucati egale.
Formam niste bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Le lasam 15-20 de minute sa creasca, apoi batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem.
Deasupra presaram susan.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 35-40 de minute maxim.
Deasupra vor prinde o culoare rumena frumoasa si atunci trebuie sa le scotem ca sunt gata.
Le lasam la racorit si putem servi.
Pot inlocui painea, pot fi servite cu o cana de lapte, ceai si cu ce va mai place. Eu va las un castron cu iaurt pregatit in casa langa aceste chifle!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu