Tort cu crema de frisca, cocos si ciocolata rasa


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

6 ouă tinute la temperatura camerei
180 g zahăr
180 g făină
1 praf de sare
Ingrediente cremă:
700 ml friscă lichidă (noi folosim Puratos-friscă vegetală)
4 linguri fulgi de cocos
1/2 tabletă de ciocolată neagră
*nu am pus zahăr, deoarece frisca pe care o folosim e destul de dulce

1. Într-un vas se mixează ouăle întregi cu zahărul şi sarea, timp de 20 minute, până devine o spumă lucioasă.
2. Cernem deasupra faina, amestecând cu o spatulă,cu mişcări de jos în sus.
3. Răsturnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Lăsăm să se răcească în cuptor cu uşa întredeschisă.
4. După ce s-a răcit foarte bine îl tăiem în 2 părţi şi le însiropam.
5. Pentru cremă, mixam 300 ml frişcă lichidă împreună cu fulgi de cocos şi ciocolată rasă până devine fermă.
6. Punem crema peste primul blat şi nivelam bine. Punem deasupra cealaltă jumătate de blat.
7. Îmbrăcăm tortul în frişcă. Noi am presărat biscuiţi sfărâmaţi şi am pus chocolate chips.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu