Ingrediente:
4 pere
400 ml vin roșu
100 ml apă
sucul de la o portocală
1 anason stelat
1 baton de scorțișoară
2 pliculețe zahăr vanilinat
200 ml smântână pentru frișcă
50 gr ciocolată amăruie
2 pliculețe zahăr vanilinat
Preparare:
Perele se curăță, fără a le tăia codițele. Într-o oală amestecați vinul, apa, sucul de portocală, zahărul, anasonul și scorțișoara. Puneți oala pe foc, iar când începe să fiarbă dați focul la minim, adăugați perele și lăsați-le să fiarbă 15 minute. Opriți focul și lăsați perele în acest lichid până a doua zi. Astfel, se vor impregna cu aroma vinului, scorțișoarei și anasonului.
A doua zi, scoateți perele din vin și lăsați-le să se scurgă puțin. Între timp, tocați ciocolata mărunt. Puneți 3 linguri de smântână pentru frișcă într-o crăticioară, puneți-o pe foc și când începe să fiarbă, adăugați ciocolata. Amestecați până când aceasta se topește, apoi lăsați-o să se răcească 10 minute.
Perele se curăță, fără a le tăia codițele. Într-o oală amestecați vinul, apa, sucul de portocală, zahărul, anasonul și scorțișoara. Puneți oala pe foc, iar când începe să fiarbă dați focul la minim, adăugați perele și lăsați-le să fiarbă 15 minute. Opriți focul și lăsați perele în acest lichid până a doua zi. Astfel, se vor impregna cu aroma vinului, scorțișoarei și anasonului.
A doua zi, scoateți perele din vin și lăsați-le să se scurgă puțin. Între timp, tocați ciocolata mărunt. Puneți 3 linguri de smântână pentru frișcă într-o crăticioară, puneți-o pe foc și când începe să fiarbă, adăugați ciocolata. Amestecați până când aceasta se topește, apoi lăsați-o să se răcească 10 minute.
Bateți restul de smântâna pentru frișcă împreună cu cele două pliculețe de zahăr vanilinat, dar doar cât aceasta să devină cremoasă. Nu este nevoie să se întărească precum cea pentru ornat. Adăugați ciocolata topită și amestecați până când se omogenizează.
În patru boluri micuțe puneți câte două linguri din crema de ciocolată și așezați perele peste aceasta apăsând ușor. Pentru iubitorii de înghețată, crema poate fi înlocuită cu 2-3 cupe de înghețată de vanilie și ciocolată.
Poftă bună!
În patru boluri micuțe puneți câte două linguri din crema de ciocolată și așezați perele peste aceasta apăsând ușor. Pentru iubitorii de înghețată, crema poate fi înlocuită cu 2-3 cupe de înghețată de vanilie și ciocolată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu