Reteta de la Cosmin Ordean Boc
Dar mai intai sa facem reductia de aceto balsamico....
Punem intr-o craticioara 500 ml de aceto balsamico IGP si 2 linguri de zahar brun.
Lasam sa fiarba la foc mic, neacoperit , pana cand lichidul devine siropos si isi reduce volumul la jumatate. Atentie : siropul se va ingrosa mai tare dupa ce se raceste!
Puneti-l intr-un borcan cu capac pentru ca in afara de a-l adauga peste caspuni , el are multe alte minunate intrebuintari:
in salata
orneaza o farfurie
da accente supelor-creme
e minunat pe somonul pregatit la grill
innobileza insalata caprese cu mozarella si rosii
si ... capsunele proaspat taiate...
Continuam cu capsunele, pe care le taiem in 4 si le punem intr-un bol...
Le stropim cu cateva picaturi de aceto balsamico redus si..... luam o lingurita... si gustam !
Ati avut o surpriza... nu-i asa ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu