Budinca de orez cu lapte si mere

Reteta de la Claudiu Oblea  


Orezul cu lapte este desertul pe care l-as manca in fiecare zi.
Dar,la un moment dat, te saturi de 'forma' clasica.

Iata deci o idee 'altfel':

Se fierbe orezul in lapte,dupa metoda clasica.Sa va dau un sfat:daca vreti ca orezul sa nu se prinda de cratita,turnati-l cand laptele fierbe,faceti focul mic si nu amestecati deloc, pana nu a scazut laptele.

Separat, curatati 2 mere potrivite, si taiati-le felii.Tavaliti-le in zahar vanilat si scortisoara si lasati-le sa stea asa,cam o ora.Bateti un ou intreg cu mixerul,impreuna cu 2 pliculete de zahar vanilat si zahar, dupa gust.Lasati orezul sa se raceasca,aproximativ un sfert de ora,apoi amestecati-l cu oul batut si turnati totul intr-un vas de Jena, tapetat cu margarina si pesmet.Deasupra, aranjati frumos feliile de mar si dati la cuptorul incins in prealabil, cam 30-40 de minute.

Se serveste rece, in boluri de compot, cu frisca deasupra.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu