Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru blat:
8 oua ( de casa)
8 linguri zahar
9 linguri faina
1 lingurita ghimbir macinat
2 plicuri praf de copt
2 linguri ulei de masline
esenta de vanilie
Pentru crema:
3 oua
300 gr urda
2 mere rase
3 linguri zahar
2 linguri scortisoara
coaja rasa de la o lamiaie
Pentru topping:
2 mere
1 lingurita scortisoara
6 linguri zahar
Blat:Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.
Am impartit aluatul in doua parti,o parte am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc mic.Pana s-a copt primul blat,am pregatit crema prajiturii.
Crema:Am spart cele 3 oua intr-un castron,le-am batut bine pana cand au facut spuma,am adaugat apoi peste ele urda,coaja de lamaie, 2 mere rase,2 lingurite de scortisoara si zaharul si am amestecat bine pana cand toate aromele s-au combinat.
Dupa ce blatul s-a copt mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus deasupra blatului,crema mea de urda,am nivelat frumos,apoi am pus restul de aluat si am dat tava din nou la cuptor pana cand s-a copt frumos.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat-o cu zahar pudra si am pregatit un topping de mere.
Topping: Am taiat cele 2 mere in felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie la foc,am pus peste ele si zaharul,scortisoara si le-am lasat sa se caramelizeze frumos.Merele caramelizate fierbinti,le-am asezat peste prajitura din tava si am lasat apoi ca totul sa se raceasca complet.
Daca va plac aromele acestei prajituri,va recomand sa o incercati,e o prajitura usoara si pufoasa extrem de gustoasa
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu