Mazare cu carnati



Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

250 gr carnati taranesti
600 gr mazare

1 ceapa
1 morcov
1/2 ardei kapia

250 gr rosii in suc propriu
1 lingura pasta de tomate
2 linguri ulei
marar verde
sare
piper
1/2 lingurita boia de ardei dulce
1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.
Carnatul il taiem rondele.
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.
Adaugam ceapa, morcovul, le inabusim 2 minute apoi punem ardeiul kapia.
Acoperim toate ingredientele cu apa, condimentam cu putina sare si piper.
Punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine facute punem mazarea ( daca este congelata o adaugati mai repede, a mea fiind la cutie, era fiarta si am pus-o mai spre final), boiaua de ardei dulce (daca a scazut prea mult zeama mai adaugati putina apa fierbinte).
Rosiile le trecem prin blender si dupa ce a dat cateva clocote mazarea le incorporam dar si pasta de tomate.
Amestecam bine, mai lasam pe foc 3-4 minute, apoi tragem tigaia deoparte si punem usturoiul curatat si taiat feliute.
Deasupra presaram marar verde tocat.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu