Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
3 buc dorada
12-15 cepsoare
1/2 kg cartofi noi ,mai mici
1/2 kg fasole verde
zahar
otet xeres
sos soia
curry
3-4 catei usturoi
lamaie
Pestele l-am curatat si spalat,apoi l-am sters cu un prosop de bucatarie si l-am marinat cu putina zeama de lamaie si sare. In acest timp pana cand pestele se marina am curatat legumele si le-am pregatit pentru a fi gatite.
Intr-o oala cu apa si sare am oparit putin fasolea verde,cartofii i-am taiat in sferturi si i-am prajit putin in tigaie cat sa prinda o crusta frumoasa,cepsoarele le-am caramelizat intr-o tigaie cu ulei,le-am lasat la prajit putin apoi am adaugat o manuta de zahar si cand acesta s-a topit am turnat putin otet si le-am flambat.
Pestele dupa ce s-a marinat l-am prajit putin in tigaia grill ca sa prinda si el o culoare frumoasa,apoi impreuna cu cartofii prajiti putin l-am bagat la cuptor.
Fasolea verde dupa ce s-a oparit cateva minute am tras-o la tigaie in putin ulei ,am asezonat-o cu sos soia si curry pentru gust iar la sfarsit am pus un catel de usturoi zdrobit cu presa.
Cand toate preparatele au fost gata le-am servit alaturi de o salata proaspata de vara cu un sos de iaurt.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu