Reteta de la Janet Frunza
Ingrediente:
-1 kg de bostan
-100 g zahar
-100 g miez de nuca
-50 g fructe conifiate
-2 lingurite de scortisoara
-aluat foietaj sau aluatul prezentat aici
-1 kg de bostan
-100 g zahar
-100 g miez de nuca
-50 g fructe conifiate
-2 lingurite de scortisoara
-aluat foietaj sau aluatul prezentat aici
Mod de lucru:
Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa.Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca prajit si fructele conifiate si amestecam usor.
Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa.Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca prajit si fructele conifiate si amestecam usor.
Pe
masa de lucru,intindem o foaie din aluatul cumparat sau facut in casa
si pe mijloc punem jumatate din umplutura.Marginele luatului,le taiem
fasii si apoi le petrecem peste umplutura de bostan,in nforma de
impletitura.Punem intr-o tava unsa usor cu unt,le dam cu ou batut
deasupra si dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 25
min.Cand s-au rumenit frumos,sant gata.
Sant minunate alaturi de o cana de lapte batut!
Mai multe retete delicioase de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu