Bagel (sandwich ) cu ton


Reteta de la Camelia Bizadea 

350 gr faina
15 gr drojdie
1/2 lingurita zahar
150 ml lapte
1 lingurita sare
25 gr unt
1 ou
1 galbenus
23 linguri apa rece
1 lingura seminte(susan,mac,chimen)

Chiflele Bagel au un aluat aerisit si o crusta delicata.
Puneti faina într-un bol. Drojdia si zaharul
se amesteca cu laptele cald pâna ce totul este dizolvat.
Amestecati faina cu laptele, untul moale, sarea , oul
si framantati aluatul.
La final puteti framanta cu putin ulei .
Acoperiti aluatul si lasati sa creasca aproximativ 30 de minute
într-un loc cald. Puneti apoi aluatul pe o suprafata presarata
cu faina ,formati un sul si taiati-l in in 6 parti egale .
Fiecare parte se modeleaza într-o forma rotunda.
Se face o gaura în centrul aluatului si se mareste
gaura cu miscari circulare pâna când se obtine un inel.
Puneti un vas cu 1 l apa la fiert.
Puneti trei chifle in apa si lasati sa stea timp de aproximativ 30 de secunde
pe fiecare parte .
Se scot chiflele cu o spumiera din apa si se lasa sa se scurga pe un gratar
sau pe un prosop.
Procedati la fel cu chiflele ramase.
Se amesteca galbenusul de ou cu 3 linguri de apa,
se ung chiflele prin acest amestec ,dupa care
se presara cu seminte de susan.
Chiflele se pun distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incalziti cuptorul la 180 gr. Se coc aproximativ 20-25 de minute.

Pentru salata :
frunze de salata verde
2 cutii ton in suc propriu
maioneza(eu am facut din doua galbenusuri )
rondele de ardei gras,rosu si galben
rondele de rosii
cateva fire de ceapa verde
1 ceapa rosie solzisori
zeama de lamaie
Tonul maruntit si scurs de apa ,se amesteca cu maioneza ,ceapa verde si rosie .
Se potriveste de sare si lamaie .
Chiflele se taie pe din doua si se umplu dupa imaginatie.
Eu am pus intai salata verde, salata cu ton ,rondelele de ardei si rosii.

POFTA BUNA !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu