Reteta de la Camelia Bizadea
2 cutii de ciuperci
5 cepe mari
4 buc morcovi
1 buc radacina de telina
2 linguri pasta de tomate
1 legatura patrunjel
1 ardei gras rosu
1 lingura boia de ardei dulce
piper si sare dupa gust
o ceasca de bors
o cana orez
1 cana suc de rosii
1 ardei iute rosu
1 ceasca ulei
Curatam ceapa si o tocam marunt .Morcovul il dam pe razatoarea cu
gauri mari.Intr-o cratita punem uleiul la incins ,apoi adaugam ceapa si
morcovul sa se caleasca .Cat timp se calesc , scurgem ciupercile bine de
apa si le tocam marunt , spalam si scurgem orezul de apa ,dam ardeiul
gras si radacina de telina pe razatoarea cu gauri mari .Adaugam peste
ceapa calita , ciupercile,ardeiul gras , telina si orezul .
Amestecam pe foc totul , adaugam apoi pasta de tomate si boiaua de ardei
Dam de-oparte si adaugam patrunjelul tocat marunt , ardeiul iute ,tocat marunt si el .Potrivim de sare si piper .
Pregatim varza :
Intro oala incapatoare , punem apa la fiert cu putina sare si putin
otet.Cand incepe sa fiarba adaugam varza careia i s-a scos cotorul ,si
scoatem foile de varza una cate una .
Infasuram sarmalele si le punem la fiert cu apa ,putina sare ,si o
cana de suc de rosii .Le lasam o ora si 20 minute la fiert ,Cand aproape
au fiert adaugam cana de bors si mai lasam 10 minute pe foc.
Se servesc cu mamaliguta si ardei iute .
Pofta buna !
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu