Reteta de la Enyedi Sandor
Mi s-a acrit laptele in frigider (ca deh...gustul nu seamana cu cel al
berii...) dar schmutzig cum is nu m-a lasat inima sa o arunc, asa ca am
facut cornuri cu lapte acru si unt.
25 gr drojdie, putina apa calduta, o lingurita de zahar, 1-2 linguri de faina....se lasa sa porneasca fermentarea..
350 gr. faina, o lingurita de sare, 250 ml lapte (acru) se pune in bolul
mixerului, se adauga drojdia "pornita" se completeaza cu faina sau
lapte pana devine un aluat moale dar nelipicios.
Se imparte aluatul in 2, se intinde fiecare jumate si se taie in 4,
fiecare patrime se intinde cat de subtire se poate in triunghi inalt, se
ruleaza de la partea mai lata, i se da forma semi-incovoiata, se pune
pe tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie neaderenta.
Se unge cu putin lapte (acru) si se lasa la dospit cca 15-20 min., pana
se incalzeste cuptorul la 210 gr.C, in cuptor punandu-se si un vas cu
apa.
Se coace 10 min. la 200 gr.C (sa "traga" aluatul si 15 min la 180 gr.C.
Se recomanda stropirea cu un pulverizator cand incepe sa-si schimbe culoarea si cu cateva minute inainte de terminarea coacerii.
Se poate rata greu.....dar nu e imposibil! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu