Pandispan pufos



 Reteta de la Bubulina Gospodina  
Ingrediente pt o tava de cozonac:

5 oua mici sau 4 mai mari
esenta de rom
5 linguri de ulei
un praf de sare
2 linguri cacao
240 gr zahar
150 gr faina
2 pliculete zahar vanilat

Super pufos, bun si economic. Folosind aceasta reteta, puteti face si blaturi pt torturi.

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu mixerul pt aprox. 1 minut, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa batem albusurile pana devin tari. Adaugam zaharul vanilat apoi amestecam galbenusurile cu uleiul ( cate oua, atatea linguri de ulei folositi ) si cu esenta de rom. Puteti pune si coaja de la o portocala sau de la o lamaie pt mai multa aroma.

Amestecam galbenusurile cu albusurile si apoi adaugam faina si amestecam usor. Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. O parte o lasam alba iar in cealalta adaugam cacao.

Intre timp, incalzim cuptorul la 170-180 de grade si tapetam tava cu ulei si faina.

Si punem compozitia in tava astfel: in centrul tavii, punem o lingura din compozitia alba, peste ea punem o lingura din compozitia cu cacao si tot asa, in acelasi loc pana cand terminam compozitia.

Bagam la cuptor, pt aprox. 35 de minute. Atentie! cuptorul meu este electric, sunt sigura ca e o diferenta in ceea ce priveste timpul de coacere unui cuptor electric si unui cuptor cu gaz.

In orice caz, dupa 25 de minute, faceti testul cu scobitoarea si sigur o sa fie ok :)

Pandispanul se pudreaza dupa ce s-a racit complet.

Crusta este crocanta si interiorul super pufos… enjoy!

Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu