Pentru blat:
- 400 gr. biscuiti digestivi,
- 150 gr. unt,
- 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker.
Pentru crema:
- 600 gr. iaurt,
- 200 ml. frisca lichida HuLaLa (o cutie mica),
- coaja rasa a unei lamai,
- 500 gr. struguri,
- 125 gr. zahar tos,
- 3 pliculete gelatina.
Pentru blat, strivim biscuitii, fie in robot, fie ii asezam intr-un prosop de bumbac, peste care trecem o sticla apasand pe ea cu forta. Topim untul si il turnam impreuna cu esenta de vanilie peste biscuitii striviti. Omogenizam ingredientele si asezam blatul intr-o tava cu peretii detasabili, presandu-l la suprafata cu o lingura.
Apoi spalam bine strugurii, taiem boabele in doua si eliminam samburii (eu am fost norocoasa in privinta strugurilor negri pentru ca au fost un soi fara samburi :-) )
Amestecam zaharul cu iaurtul, coaja rasa de lamaie si jumatatile de boabe de struguri. Apoi incorporam usor in iaurt frisca batuta şi gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Turnam crema peste blat si lasam la frigider minim o ora, timp in care crema se va intari.
Rezultatul a fost incantator si de-a dreptul delicios!
Enjoy!!!
Arata bine o voi in cerca ,,,,😉
RăspundețiȘtergereE super fain! Noi înjumătățim compoziția cremei și într-una amestecăm nutella și iese o cremă de cioco tare delicioasă!
RăspundețiȘtergerece idee super, credca incerc si eu si va iesi o crena alba si una cu cioco,voi pune nectarine in loc de strugure.multam pt idee.
Ștergere