Reteta de la Anca Corduban
Ce ne trebuie
500 g bob uscat sau proaspat
2 cepe mari
1 foaie de dafin
1 lingurita ienibahar pisat
1 lingura gharam masala
1 cana suc de rosii
1 legatura de patrunjel verde tocat
sare, piper boabe
Cum se fabrica
Bobul uscat se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se fierbe si se arunca apa de 2 ori. In a treia apa se adauga foaia de dafin si boabele de piper si se fierbe pana se inmoaie bobul. Se scurg de apa. Separat se prajeste ceapa, se adauga sucul de rosii, se mai lasa 1 minut, dupa care se adauga bobul, ienibaharul, gharam masala, sare si piper. Se lasa pe foc 5 minute si se adauga patrunjelul tocat.
Gharam masala este un amestec de condimente indian care difera in functie de regiune. Se poate inlocui cu un amestec de turmeric, ardei iute uscat, cuisoare, scortisoara, coriandru, mustar, chimen si cardamon. Toate se macina fin. Cantitatile le pune fiecare dupa gust.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu