Prajitura "Chinezoaica" (2)


Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie


125 g unt
200 g ciocolata cu multa cacao (min. 75%), de calitate
200 g zahar
2 oua
4 lingurite ness granule
4 linguri pline cu faina
jumatate de lingurita bicarbonat si un varf de cutit de sare
2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala

Topping
3 galbenusuri si 4 linguri de zahar

Cum se fabrica
Se pregateste o tava 20 pe 20 cm (sau dreptunghiulara) cu hartie de copt unsa cu ulei si se preincalzeste cuptorul.

Untul si ciocolata se pun la topit si se lasa apoi la racit. Se adauga zaharul, se amesteca, iar cand s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, apoi ness-ul. Faina se amesteca cu bicarbonat si sare si se incorporeaza in ciocolata. Se adauga zaharul vanilat si coaja si se bate bine. Se toarna compozitia in tava, intinzand-o in toata tava in mod egal si se da la cuptor.

Se pregateste o bezea de galbenus cu zahar.

Cand e aproape gata prajitura (dupa aproximativ 20 minute) se scoate si se intinde bezeaua peste ea. Se da din nou la cuptor pana bezeaua capata culoare. Daca verificati cu scobitoare si ramane doar varful acesteia ciocolatos, inseamna ca prajitura e gata, ca asa tre sa fie ea (se va usca ulterior, cand se va raci).

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu