Reteta de la Margareta Cismasiu
Niste gogosari marinati sunt bineveniti iarna langa fripturi, tocanite, mancaruri. Fiind sezonul conservelor pentru iarna, am pus cateva borcane cu gogosari marinati.Ingrediente:
5 kg gogosari, 1 l otet, 2 l apa, 500 gr zahar, 250 gr sare, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, hrean.
Mod de preparare:
Se aleg gogosari mari,carnosi si sanatosi. Se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Se taie in jumatati sau sferturi. Intr-o oala se pune la fiert apa cu otetul, sarea si zaharul impreuna cu boabele de piper si mustar si foile de dafin. Cand apa clocoteste se pun gogosarii si se lasa 3-4 min pana se inmoaie putin. Se scot cu o sita, se scurg si calzi, se cladesc in borcane. In fiecare borcan se adauga cate un fir de hrean. Zeama ramasa se mai da in clocot si apoi se toarna fierbinte peste gogosari.
Borcanele se inchid ermetic si se pun in paturi pana se racesc complet, apoi se depoziteaza in camara.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu