Gogosari marinati la rece

Reteta de la Margareta Cismasiu
Este o varianta a gogosarilor marinati care nu se oparesc. Este mai simpla si mai rapida; in sensul ca elimina munca de oparire a gogosarilor. Sunt la fel de buni si gustosi ca si gogosarii opariti.Vor sta foarte bine peste iarna, fara nici o problema.

Ingrediente:
5 kg gogosari, 1,5 l apa, 400 ml otet, 4 ling sare, 4 ling zahar, foi de dafin, boabe de piper, o lingurita conservant.

Mod de preparare:
Se aleg gogosari carnosi si sanatosi. Se spala si se taie in sferturi apoi se pun intr-un vas. Se amesteca toate ingredientele si zeama se toarna peste gogosari. Se lasa acoperiti pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca. A doua zi se cladesc gogosarii in borcane si se toarna compozitia peste ei. Se inchid ermetic borcanele si se pun in camara, la rece. In doua sapatamani sunt marinati, buni de mancat.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu