Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate


Reteta de la Andreea Denisa

Portii: 8-10
Timp total: 1 hr 30 min

BLAT:
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
3 linguri faina
un plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker

CREMA
400 ml lapte
4 linguri zahar
4 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
esenta de vanilie Dr.Oetker
100-150 gr fructe confiate( curmale, caise, merisoare)

GLAZURA:
200 ml suc de fructe de padure
2 linguri zahar
1 lingura amidon Gustin (Dr.Oetker)


MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema : 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.
Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in 4(3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si in glazuram , ornam cu ciocolata alba .

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu