Reteta de la Georgiana Grigorescu
Aluat:
- 100 g unt
- 100 ml lapte rece
- 1 ou
- 400 g faina
- o lingura smantana
- 12 g drojdie proaspata
- putina sare
Umplutura:
- 1 kg ficatei de pui
- 4-5 cepe mici
- cateva fire ceapa verde
- 1 morcov
- 20 ml ulei
- 200 ml vin alb
- 4 oua
- sare,boia dulce,piper,cimbru
- lapte
- o legatura patrunjel
- 7 rosii cherry
- Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura.Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasulpe foc si lasam sa fiarba 10-15 minute.Intre timp tocam ceapa solzisori si ceapa verde cat mai marunt, dam morcovul pe razatoare.Punem pe foc ceapa,morcovul,ceapa verde si uleiul, apoi adaugam si ficateii taiati cuburi.Adaugam condimentele si vinul alb si lasam sa fiarba pana scade toate zeama.Oprim din aluat o treime, restul il intindem pentru forma in care vom coace tarta.Eu am avut o forma rotunda.Am asezat aluatul in forma de tarta in care am pus hartie de copt.Peste aluat am asezat din nou hartie de copt , am pus o forma (puteti pune boabe de fasole ) si introducem tava in cuptor.Lasam la cuptor pana aluatul capata putina crusta.Intre timp amestecam umplutura racorita cu patrunjelul tocat si ouale batute.Intindem si aluatul ramas si taiem fasii pentru a orna tarta.Scoatem tava din cuptor. punem umplutura,ornam cu fasiile de aluat si rosii cherry.Ungem bucatile de aluat cu ou batut.Introducem tava in cuptorul preincalzit pana capata o crusta aurie.Servim tarta calda sau rece.Este la fel de buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu