Reteta de la Georgiana Grigorescu
Blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 100 g faina
- un praf de copt
Crema:
- 250 g alune nesarate coapte
- un pachet unt
- 10 linguri zahar
- 6 galbenusuri
- 200 g ciocolata alba
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida( smantana)
- fulgi ciocolata pt ornat
Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se
topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste
albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci
, amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida.Asezam folie alimentara in tava in
care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata
alba calda.Lasam sa se raceasca,apoi introducem la rece pana se
intareste.
Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar.Maruntim alunele(eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).
Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati.Daca
se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste.Adaugam
galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele.Fierbem
pana se intaraste crema, amestecam continuu.
Lasam
crema sa se raceasca.Jumatate din crema o punem peste stratul de
ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de
crema.Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.
Topim
ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida,scoatem tortul din forma si
turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema , lasand sa curga
si pe margini.
Ornam cu fulgi de ciocolata.Introducem tortul la rece pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu