Tocăniţă de ciuperci cu smântână (ciulama)


Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 200 ml smântână
- 100 ml lapte
- 2 linguri de făină
- 2 cepe mici
- unt sau ulei (pentru călit ceapa)
- sare, piper
Paşii:
1. Ciupercile se spală, se taie felii, inclusiv picioru;ele şi se fierb timp de aprox. 10 minute.
2. Ceapa se spală, se decojeşte şi se taie mărunt. Apoi se căleşte în puţin unt sau ulei.
3. După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă jumătate din lapte şi smântâna. Se amestecă şi
se adaugă şi ciupercile fierte, scurse. Se adaugă sare şi piper.
4. Restul de lapte se amestecă cu făina şi se toarnă peste ciupercile de pe foc, până se îngroaşă
compoziţia. Se ia de pe foc şi e gata.
5. Se serveşte cu mămăligă.

Mai multe retete delicioase de la Laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu