Bilute de ciocolata cu visine


Reteta de la Margareta Cismasiu

Aspectuase,aromate,dulci si ciocolatoase sunt un dulce de care te indragostesti pe loc.

Ingrediente:
500gr biscuiti sau resturi de prajituri,cozonac,3ling cacao,2ling zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,esenta de vanilie,esenta de rom,1 borcan de 800gr de compot de visine.

Mod de lucru:
Biscuitii sau resturile de prajituri se macina marunt cu robotul de bucatarie.Se adauga zaharul,cacaoa,aromele si esentele.Se amesteca bine.Se toarna din zeama de la visine pentru a se lega.Se framanta bine,atentie,nu puneti multa sa nu fie prea moale.Din compozitia rezultata se fac bilute mici in mijlocul carora se pune cate o visina.Cand sunt toate gata se dau pentru o ora la rece.Intre timp,se face o glazura din 200gr ciocolata. si 100ml lapte.Se ia fiecare bila si se da prin glazura.Eu am folosit ciocolata cu arahide.
Dupa ce s-a intarit glazura,se pun in cosulete de hartie si se servesc.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu