Prajitura cu crema de lapte si glazura caramel


Reteta de la Raluca Balogh

Tava: 25X35
Blat:4 oua, 1 praf sare,120 g zahar, 90 g faina, 30 g cacao.Ouale trebuie sa fie la teperatura camerei. Ouale se mixeaza cu praful de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul timp de 25-30 min la temperatura camerei.Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam, prin rasturnare, faina amestecata cu cacaua(cernute).Compotizita se toarna intr-o tava tapetata cu hartie cerata si se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se taie in 2 rezultand 2 blaturi mai mici.
Crema de lapte:500 ml lapte,3 lg zahar(se poate pune si mai mult zahar dar mie nu imi place prea dulce), 5 lg rase de amidon de porumb,150 ml smantana pt frisca.
400 ml lapte se pune la fiert,restul de lapte se amesteca cu zaharul si amidonul. Cand laptele clocoteste se toarna amestecul de amidon si se amesteca pana se ingroasa ca obudinca. Se lasa la racit mixand periodic pt a preveni formarea unei pojghite.Cand Crema s-a racit, se bat cele 150 ml frisca si se incorporeaza in crema.
Sirop:150-170 ml apa clocotita, 1 plic capucinno creamy.Dizolvam capucino-ul in apa si lasam sa se raceasca.
Primul blat se insiropeaza si apoi se pune crema de lapte, se acopera cu al doilea blat pe care il insiropam si il presam usor.Dam prajitura la rece pana facem caramelul.
4-5 lg zahar se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml smantana pentru frisca,apoi se adauga 100 g unt.dupa ce se topeste untul adaugam 150-200 g migdale decojite si tocate, sau nuci,alune, apoi lasam la racit.
Prajitura se taie bucatele si fiecare bucata se glazureaza cu caramelul.


P.S. ADOR CARAMELUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu