Tort raffaello ( Valentine's Day )

 
Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente pentru blatul simplu:
3 ouă
două linguri cu zahăr
două plicuri cu zahăr vanilinat
3 linguri cu făină
un praf de sare
   Ingrediente pentru blatul cu cacao:
două ouă
două linguri cu zahăr
o lingură cu făină
o lingură cu cacao
un praf de sare
   După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. 
   Am separat ouăle și am mixat albușurile cu praful de sare. Treptat am adăugat și zahărul, continuând să mixez până când am obținut o spumă tare. Am adăugat gălbenușurile și am mixat la viteză mică. Făina cernută am încorporat-o folosind mișcări ușoare de răsturnare.
    
   Am pus compoziția în tava de copt. Este important să batem puțin tava pentru a sparge bulele din aluat, astfel vom obține un blat crescut uniform. 

   Am copt blatul aproximativ 15 minute la 160 de grade în cuptorul preîncălzit. L-am lăsat să se răcească puțin în cuptor cu ușa întredeschisă, apoi l-am scos pe grătar și l-am lăsat să se răcească complet. L-am tăiat în două, obținând astfel două blaturi de vanilie.
   Pentru blatul de cacao am procedat la fel, însă pe acesta l-am folosit întreg.
   Ingrediente pentru cremă:
4 ouă
250 g zahăr
200 g lapte praf
300 g nucă de cocos
300 g unt de 82-85%
   Ouăle întregi le-am amestecat continuu pe bain marie, împreună cu zahărul și laptele praf, până când a început să se îngroașe. 

   Nuca de cocos am dat-o 2-3 minute în robot pentru a-și elibera uleiul, acest lucru activându-i aroma și făcând-o mai compactă. Am încorporat-o în maglavaisul fierbinte, lăsând-ul apoi să se răcească bine.

   După ce s-a răcit, am mixat compoziția împreună cu untul moale ( a nu se exagera cu mixatul, deoarece crema se poate tăia).

   Ingrediente pentru sirop:
5 linguri cu zahăr
50 ml apă
zeama de la două portocale
   Am topit zahărul împreună cu apa, apoi am adăugat zeama de citrice. L-am luat de pe foc și l-am lăsat să se răcească.
   
   Asamblarea:
   Am început prin a împărți crema în două, punând vreo 3 linguri deoparte. Este important să întindem puțină cremă pe exteriorul tortului pentru a avea priză când îl îmbrăcăm în pasta de zahăr.
   Am însiropat primul blat de vanilie, apoi am alternat un rând de cremă, blatul de cacao, celălalt rând de cremă și blatul final. 

   Acum urmează partea cea mai frumoasă: designul. :)
   După ce am pus tortul la rece pentru a se fixa, m-am ocupat de pasta de zahăr. Am folosit aproximativ 500 g de pastă pe care am pregătit-o cu o zi înainte. Am întins-o uniform la o grosime de 5 mm și am așezat-o cu grijă peste tortul asamblat. 

   Am aranjat-o și am nivelat-o pentru a obține un aspect elegant. Am tăiat surplusul de pe margini și l-am îndepărtat. Urmează decorarea tortului, ultimele retușuri, și din nou la rece până următoarea zi. 

   Deși pare mult, timpul petrecut realizării acestui gen de tort nu-l depășește pe cel alocat unui tort festiv clasic.
   Așa cum am scris și în rețeta pastei de zahăr, aceasta se poate pregăti din timp și poate fi păstrată la rece perioadă îndelungată.

   Așadar, aceasta este propunerea mea pentru voi de Valentine's Day!

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu