Ciolan cu crusta de miere si mustar


Reteta de la Dana Szocs

Am primit zilele trecute,aceste ciolane in ambalaj argintiu de la un amic,pentru a crea o reteta cu ele si…pentru a-mi da cu parerea …sunt buna la asta..la datul cu parerea :)).Nu mai vazusem  pana la astea genul asta de preparat,e un ciolan precopt,cu rozmarin,aromat si gustos care are in interiorul pungii asteia de aluminiu si un delicios sos.Inainte de a-l gati se aseaza intr-un vas cu apa calda deoarece sosul din interior are consistenta unei gelatine si sa se desfaca la caldura pentru a nu pierde nimic din el :) Ca idee,mare lucru la aroma ciolanului nu se mai poate face,el deja fiind gatit,dar,eu m-am incapatanat si am incercat,i-am creat o crusta de miere cu mustar care l-a improspatat si i-a schimbat putin aroma fata de cea initiala care era…mai mult sarata :)
Am folosit:
2 ciolane precoapte
1 kg cartofi
5 cepe rosii mici
1/2 radacina fenicul
seminte fenicul,sare,chimen seminte
turmenic,boia iute afumata
Pentru crusta:
o lingura de miere
o lingura mustar dulce
o lingura chutney smochine
Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).
Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat condimentele,am amestecat bine si apoi deasupra am pus ciolanele cu tot cu sosul din punga,am acoperit tava cu o folie de copt si am dat-o la cuptor aproximativ 40 minute pana cand cartofii s-au inmuiat. Intr-un castronel am amestecat mierea cu mustarul si chuteny-ul de smochine si am pus acest amestec dupa cele 30-40 minute,peste ciolane,am dat apoi din nou tava la copt dar fara folia de aluminiu de data asta si am mai lasat-o 10-15 minute,pana cand s-a format o crusta frumoasa pe ciolane.
Interesant as spune,acest concept,oarecum imi place pentru ca e folositor atunci cand te grabesti si ai nevoie de ceva care sa se gateasca rapid,dar….nu este chiar genul meu de preparat,cata vreme nu pot interveni foarte mult asupra aromei carnii,care deja este foarte aromata,dar….a fost o noua experienta culinara de care m-am bucurat.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu