Rosii marinate


Reteta de la Margareta Cismasiu
Este o reteta preluata de pe La Lena. Dupa cum spunea chiar ea,este o reteta veche, ucrainiana.

Ingrediente:
2,6l apa,4 ling zahar,10 ling otet,4 ling sare,5 kg rosii,3-4 cepe,2 morcovi,3 ardei grasi,1 legatura patrunjel verde,1 telina cu tot cu frunze,2 ling piper boabe,1 ling ienibahar boabe,foi de dafin,cuisoare.

Mod de preparare:
Se aleg rosii potrivit de mari,coapte si tari.Se spala bine..Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva fire de telina si de patrunjel verde.Deasupra, se cladesc rosiile.Spatiile goale se umplu cu felii de ceapa,de morcovi ardei si telina.Pe langa ca sunt bune marinate,vor da un gust placut.
Apa se fierbe si cand clocoteste,se toarna in borcane,peste legume.Apa ramasa nu se arunca,se va folosi in continuare.Se lasa rosiile sa stea asa 30 min.dupa care se goleste apa,se fierbe din nou si iar se toarna clocotita peste rosii.Se lasa iar sa stea 30 min.
Dupa cele 30 min se scurge apa de pe rosii si se pune iar la foc cu sarea si zaharul.Cand incepe sa clocotesca se adauga otetul.Intre timp,in borcane se adauga foile de dafin,cuisoarele,boabele de piper si ienibahar.Se toarna marinada clocotita si se inchid ermetic borcanele.
Pentru o buna reusita a retetei,trebuie neaparat respectate doua reguli esentiale:
- Rosiile se oparesc de doua ori cu apa,a treia oara se toarna marinada.
- Proportiile marinadei trebuie respectate: 2,6 l apa,10 ling otet,4 ling.sare,4 ling.zahar.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu