Reteta de la Marilena
Ingrediente:
- ~2 kg de rosii bine coapte- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 bucata de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa
- 1/2 gogosar
- citeva boabe de piper, sare, piper macinat (foarte putin)
- o legatura mica de verdeata (frunze de telina, patrunjel, marar..)
- pentru galuste: 2 oua, 2 linguri de ulei, gris (cit cuprinde!)
Mod de preparare:
Rosiile se curata de coaja, dupa metoda preferata. Eu le curat exact ca pe cartofi; stiu ca sunt si alte procedee (se cresteaza coaja iar apoi se scufunda in apa clocotita etc), le-am incercat si eu, insa revin mereu la metoda mea uzuala, nu stiu exact de ce. Dupa aceea, le tai in bucatele (nu foarte mici), avind grija sa indepartez acea bucata verde unde a fost codita. Le pasez cu mixerul de mina si pun sucul de rosii la fiert. In paralel, calesc un pic in putin ulei + apa legumele (mai putin dovlecelul, care fierbe mai repede) taiate cubulete; adaug apa cit sa le acopar si le las sa fiarba 'al dente', dupa care pun la fiert si dovlecelul + coditele de la verdeata (tocate marunt) + boabele de piper si mai las citeva minute la fiert. In sfirsit vine si rindul sucului de rosii aproape gata fiert sa il torn peste restul supei, completez cu apa si apoi condimentez (sare+un praf de piper). Mai las citeva minute, dupa care adaug si galustele, pregatite dupa metode explicata aici. Las sa fiarba la foc mic inca ~10 min, si gata, retrag cratita de pe foc, finalizind cu verdeata tocata.
Merge mai repede daca sucul de rosii este gata preparat, asa ca mi-am propus ca atunci cind gasesc rosii de o mai buna calitate sa le pasez si sa pun pungute la congelator. Stiu, se poate face si cu suc de rosii din comert, este si asta o varianta (nu am incercat insa niciodata).
Mai multe retete delicioase de la Marilena gasiti pe blogul ei Marilena'sCookingBlog
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu