Tocana de pui cu ceapa si legme
Reteta de la Enyedi Sandor
O tocana de pui cu ceapa pe care o facea bunica atunci cand nu avea alta idee….
Io am facut asa:
- 6 pulpe de pui
- 3 cepe galbene medii
- 1 morcov mare
- 3 ardei grasi (era de preferat sa fie si un kapia…dar n-am avut)
- telina, cam cat 2 cutii de chibrituri
- 2 linguri de pasta de rosii (ca rosiile de la supermarket nu prea au gust, mai ales acum)
- 4 linguri de ulei, sare, piper amestec, boia
- 5 catei de usturoi
In uleiul incins se pun pulpele cu piele si se “invart” pana-si schimba culoarea. Se scot pe o farfurie
In zama ramasa se pune intai ceapa taiata marunt si se grijeste pana devine sticliu, se adauga morcovul razalit mare, ardeii taiati cubulete sau fasii, telina taiata cubulete, se amesteca pana incep sa se inmoaie
Se pun cele 2 linguri de pasta de rosii, o jumate de pahar de apa (sau mai multa) si se lasa pana da un clocot
Se pun inapoi pulpele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper amestec, se lasa pana pulpele se aproape gata.
Se pune usturoiul taiat subtire, se mai da un clocot, se pune boiaua dulce si se lasa la foc foate mic pana-s pulpele gata. Se mai poate imbunatati chiar la sfarsit cu patrunjel verde.
(Daca este necesar se mai completeaza apa….)
Eu am servit cu mamaliga pripita intinsa pe farfurie, dar se poate si cu pireu de cartofi, in acest caz putandu-se blenderui sosul….
E chiar OK, merita incercat.
N.B.: daca legumele de la Supermarket nu au chiar mult gust, se poate minti tocana cu o jumate de cub de gaina....
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu