Reteta de la Adriana Petrescu
Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele: 3 cani cu faina, 2 cani cu zahar, 2 cani cu apa minerala, 3/4 cana cu ulei de floarea-soarelui, 3 pliculete cu zahar vanilat, 1 plic si jumatate cu praf de copt, esenta de vanilie,un praf de sare, prune din compot(sau orice alte fructe) si putina margarina pt uns forma de copt.La inceput se amesteca bine uleiul cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi se adauga usor cele doua cani cu apa minerala. Se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, esenta de vanilie si un praf de sare si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se unge cu margarina forma de copt(eu am folosit forma de tarta), se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, iar deasupra acesteia se aduga prunele, trecute in prealabil prin putina faina. Se da la cuptor aproximativ 30 minute si se serveste calda sau rece, alaturi de o cana cu lapte, sau, in timpul postului, cu o cana cu ceai.
mmmmmmmm bun, o idee buna de incercat, eu ieri am facut negresa de post :) putin se aseamana reteta :) doar ca nu are cacao
RăspundețiȘtergerecana cit de mare sa fie???
RăspundețiȘtergere