Reteta de la Adriana Petrescu
Pentru insiroparea blatului se folosesc 2 cani mari de cafea si visinata, 3-4 linguri.
Pentru crema e nevoie de 4 plicuri crema tiramisu dr oetker, 600 ml lapte rece( fie este fiert si racit, fie lapte pasteurizat, la cutie). Un gust deosebit al cremei se obtine daca se adauga si 1-2 cutii de 250 grame de mascarpone.
Iar la final, pentru decor, se pot folosi praf de cacao sau ciocolata rasa.
In ceea ce priveste prepararea blatului, la inceput se bat albusele spuma cu zaharul si cu zeama de lamaie pana la topire. Se adauga treptat galbenusurile, se amesteca si se incorporeaza usor faina, cacaoa si apa rece. O tava se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina, iar compozitia rezultata se da la cuptor aprox 30 min.
In tot acest timp se pregateste crema, intr-un vas se pune laptele, se adauga praful din plicuri si se mixeaza rapid aprox 6 min. La final, dupa preferinte, se poate adauga si mascarpone, crema devenind astfel fina si mai aromata.
Blatul se lasa lasa racit, dupa care se taie in doua si se insiropeaza. Peste primul blat se pune jumatate din crema, se adauga deasupra al doilea blat, iar peste acesta, din nou crema.
Peste prajitura eu am presarat cacao si am lasat-o la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu