Tarta cu mere (1)


Reteta de la Adriana Petrescu

                                                        reteta de primavara   

 Pentru blat sunt necesare urmatoarele ingrediente: 150 grame faina, 1 lingurita de zahar, 1 lingura cu apa rece, 80 grame unt, putina sare si putin ulei, care se va folosi pentru ungerea tavii.
Pentru umplutura se folosesc: 500 g mere,2-3 linguri de scortisoara, 1 plic de zahar vanilat, 1 plic zahar vanilat bourbon, iar pentru crema 200 grame iaurt fin, 1-2 oua, 1 lingura amidon, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Pentru prepararea blatului se amesteca toate ingredientele necesare acestuia. Se framanta bine, se formeaza o bila si se da la frigider aproximativ 2 ore.
Intre timp se decojesc merele si se taie felii, iar apoi se calesc putin, alaturi de cele 2 pliculete de zahar si de scortisoara.
Se scoate aluatul de la rece pe masa de lucru si se intinde o foaie, care ulterior se aseaza in forma de tarta, unsa cu putin ulei si tapetata in prealabil cu faina. Aluatul se intinde inclusiv pe peretii tavii si se inteapa foaia cu o scobitoare si se aseaza merele oblic, luand forma unei flori. Se introduce la cuptor pentru 15 minute, timp in care se pregateste crema de iaurt. Iaurtul se mixeaza cu ouale, amidonul, zaharul si esenta de vanilie cateva minute. Ulterior, se scoate tarta din cuptor, se adauga crema si se da din nou la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mediu, pana se rumeneste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu