Ciocolata de casa (2)

 Reteta de la Paula Gafitescu

Ingrediente
100 ml apa
180 gr zahar
120 gr unt
270 gr lapte praf
50 gr cacao
50 gr alune de padure

Timp de preparare: 20 min. Timp de racire: 4 ore (cel putin)

Laptele praf il cernem impreuna cu cacaoa si-l lasam deoparte pentru a ne apuca de sirop.
Apa si zaharul le punem pe foc. Amestecam usor pana se dizolva zaharul si apoi le lasam nestingherite pentru a ajunge mai repede la momentul fierberii. Cand siropul incepe sa fiarba cronometram 6 minute, timp in care nu ne atingem de el. Dupa 6 minute ar trebui sa fie un sirop legat si putin vascos - daca nu e mai lasati un minut, dar nu mai mult. Stingem focul si adaugam untul si amestecam bine pana cand e dizolvat complet.

Turnam siropul peste laptele praf si amestecam energic ca sa obtinem o compozitie uniforma si omogena. Cand am reusit acest lucru, ne stergem putin fruntea (de sudori :P) si adaugam alunele maruntite putin in compozitie.

Tapetam o tava de chec (mare) cu hartie de copt si turnam ciocolata, nivelam apoi dam la rece. Timpul de racire nu este necesar...desi e recomandat, altfel am vorbi despre o crema de ciocolata. Cu cat se lasa mai mult la rece cu atat se va putea portiona mai bine.

Sa mai zic ca a fost grozav de buna, cum numai o ciocolata de casa poate sa fie? Sa mai zic ca s-a terminat lejer in 2-3 zile? Sa mai zic ca am mai fi vrut o tura dupa ce s-a terminat? :P Cred ca nu mai are rost sa va spun, mai bine va servesc cu o bucatica!

Enjoy!

Mai multe retete delicioase de la Paula gasiti pe blogul ei Enjoy dessert!




10 comentarii:

  1. se da la rece? adica? se baga in congelator?

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta care pentru mine a fost nereusita. Cu prea putin lichid pentru cantitatea de lapte praf. Am mai adaugat sirop de apa+zahar. A iesit uleioasa :(.

    RăspundețiȘtergere
  3. o reteta grozava,dar nu rezista pana seara la noi in casa....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fel de lapte praf ?
    Răspundeţi vă rog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fel de lapte praf se
    foloseşte?

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun!!! Numai ce am facut, chear miam dorit sa mananc ceva ca in Romania si o iesit super!! Am folosit diferit lapte praf de aici din SUA is mi-a iesit!! Multumesc de reteta !!

    RăspundețiȘtergere