Tort cu crema de zahar ars


Reteta de la Mutiu Ioana

Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 praf de copt

Crema de zahar ars:
1 litru lapte
8 oua
200 grame zahar
2 plicuri zahar vanilat

Decor:
500 ml frisca
fructe

In plus avem nevoie de 10 linguri de zahar pt caramelizat tava in care vom prepara tortul.

Incepem cu caramelizarea celor 10 linguri de zahar in tava in care se va coace tortul( avem nevoie de o tava mai inalta).Se lasa la racit.
Intre timp pregatim crema de zahar ars foarte simplu:amestecam zaharul cu ouale intregi si vanilia, dupa care incet-incet adaugam laptele.Turnam compozitia lichida in tava imbracata in zahar ars si dam la cuptor pana incepe sa faca pojghita deasupra.
Pregatim blatul: se bat cele 5 albuse cu 5 linguri de zahar pana devine spuma densa.Se adauga galbenusurilesi cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Turnam compozitia blatului peste crema care deja a facut pojghita in cuptor si dam la copt.In momentul in care blatul este copt scoatem tava afara si lasam sa se raceasca bine.Foarte important: a nu se rasturna tortul pe un platou pana nu este racit bine.
Se decoreaza cu frisca batuta si fructe.
Este un tort usor de facut , dureaza mai mult asteptarea pana se raceste, dar garantez eu ca merita:).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu