Choux à la crème (2)


Reteta de la Laura Melenti

- 1 cană de ulei
- 2 căni de apă
- 2 căni de făină
- 4 ouă
- sare
- 2 bundinci de vanilie
- 800 ml lapte
- 100 g zahăr
- ciocolată (opţional)

Se pun apa şi uleiul într-un vas, pe foc. Se încălzeşte cuptorul. Când fierbe apa, se ia de pe foc şi se adaugă făina amestecând în continuu. Va deveni din ce in ce mai greu de amestecat (eu am folosit mixerul). Se lasă puţin la răcit şi se pun ouăle unul câte unul. Dacă le puneţi prea repede riscaţi să coaceţi ouăle în aluat. Cu ajutorul unei linguri sau al unui posh se pun bucăţi din aluat într-o tavă cu hârtie de copt. Lăsaţi distanţă între ele cam 5 cm!
Se coc la foc mediu aproximativ 15 minute. Trebuie urmărite! Dacă vreţi să aveţi şi interiorul tare, atunci după 10 minute scoateţi-le din cuptor şi faceţi, cu un beţigaş, o gaură în lateralul fiecăruia, după care mai lăsaţi-le în cuptor pentru 5 minute, la foc mic.

Se prepară budincile după instrucţiunile de pe pachet. După ce s-au răcit choux-urile, se pune budincă în ele, fie cu ajutorul unei linguriţe, fie cu ajutorul unui posh. Pe deasupra se poate pune ciocolată.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu