Zacusca de gogoşari cu sos de muştar


Reteta de la Laura Nistor

ingrediente:

5 kg.gogoşari
1/2 litru ulei
1 borcan muştar(400 gr.)
250 ml otet(otet de struguri/4-5 grade)
4 ling.zahar
2 ling.sare
piper boabe(negru)
foi de dafin
Moda de preparare:


Gogoşarii se curata şi se taie cubulete;
Intr-o cratita se ıncinge uleiul;
Se calesc gogoşarii pe rand şi se scot pe şervete absorbante pentru a se elimina excesul de ulei;
In uleiul ramas se adauga pe rand otetul,muştarul,zaharul,,sarea,piperul şi frunzele de dafin;
Se da focul mai mic,amestecandu-se pana se leaga sosul;
Se adauga gogoşarii si se mai fierbe 30 min.(exacte);
Se pune calda ın borcane ,se capseaza şi se aranjeaza ın camara(dupa ce o noapte borcanele s-au odihnit)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu