Ingrediente
1 kg ardei capia
250 ml smântână de gătit
usturoi după gust
sare
piper
oţet
ulei
pătrunjel/mărar proaspăt
Mod de preparare
Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii.
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi puţin ulei. Se face ca o maioneză peste care se toarnă smântâna lichidă, puţin oţet şi piper.
Într-un castron se pune sosul, apoi fâşiile de ardei copţi şi se presară verdeaţă tocată.
Poftă bună!
1 kg ardei capia
250 ml smântână de gătit
usturoi după gust
sare
piper
oţet
ulei
pătrunjel/mărar proaspăt
Mod de preparare
Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii.
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi puţin ulei. Se face ca o maioneză peste care se toarnă smântâna lichidă, puţin oţet şi piper.
Într-un castron se pune sosul, apoi fâşiile de ardei copţi şi se presară verdeaţă tocată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu