Ghiveci cu creveti


Reteta de la Laura Nistor

600 gr. creveti (gata curatati)
1 ceapa roşie
4 catei usturoi
1 ardei capia roşu
2 ardei capia verzi
1 ardei iute
2 roşii mari (f.bine coapte)
1/2 linguri bulion
150 gr caşcaval
2 linguri ulei de masline
unt
sare, piper colorat proaspat macinat
250 ml apa minerala
Crevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala;
Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca
Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu prosoape de bucatarie) şi se prajesc aprox.5-6 minute.
Se adauga ceapa şi usturoiul se mai prajesc ınca aprox.2-3 minute. Se adauga ardeii iar dupa 5 minute se adauga roşiile curatate şi tocate marunt ımpreuna cu bulionul.
Se adauga sare şi piper,se acopera tava şi se lasa la foc mic aprox.15 minute
Se ımparte aceasta compozitie ın boluri de ceramica sau de pamant.


Se pune caşcaval ras şi cate o bucatica de unt deasupra şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit(180 grade) pana se rumeneşte caşcavalul






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu