Reteta de la Forta-n bucate
Ingrediente:
4oua
2 cani jumatate de zahar
i cana jumatate de faina
o cana de lapte
250g margarina
4 linguri cacao
un praf de copt
15 caise
esenta rom(o fiola)
Mod de preparare:
Se pun pe foc zaharul,laptele si cacaoa.
Se tin pana se topeste zaharul.
Se stinge focul si se adauga margarina.
Cadnd s-a racit compozitia se adauga: galbenusurile,faina si praful de copt.
Albusurile batute spuma se adauga in compozitie.
Se amesteca incet cu o spatula.
La final se adauga esenta de rom.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se pune zahar pe fundul tavii.
Caisele se aseaza in tava jumatati cu fata in jos.
Peste acsetea se adauga compozitia de negresa.
Se da la foc mediu pentru circa 30-35min.
Se lasa sa se racesca .
Apoi se rastoarna.
Se pudreaza cu zahar pudra si se taie astfel incat un patratel sa contina o jumatate de caisa.
Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro
Se poate folosi si unt in loc de margarina? Nu este absolut deloc sanatoasa, o bomba calorica. Merci.
RăspundețiȘtergereda, se poate folosi si unt.
RăspundețiȘtergere