Reteta de la Camelia Bizadea
(2 portii )
3 linguri ulei masline
16 creveti cu coada(pentru aspect placut)
sare, piper
2 catei usturoi tocati marunt
1 ceasca vin alb
1 lingura zeama de lamaie
Sosul:
1 ceapa
2 rosii
2 ardei grasi rosii
1 ardei gras verde
boia de ardei iute
marar
sare, piper ,cimbru
In uleiul de masline incins adaugam usturoiul tocat si-l calim
cateva secunde.Adaugam crevetii pe care ii prajim la fel ,
cate un minut pe fiecare parte.Condimentam,adaugam vinul
dupa care mai lasam 30 sec apoi luam tigaia de pe foc.
Tocam ceapa marunt , ardeii si rosiile decojite.
Le inabusim un minut ,in uleiul de la creveti, dupa care presaram sare si boia.
Adaugam crevetii ,si mai lasam 5 minute .Adaugam putin cimbru ,marar tocat
putina zeama de lamaie,sare si piper dupa gust.
Ornam farfuria cu reductie de otet balsamic(otet balsamic+miere+sare)
Se servesc cu paine prajita !
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu